header-1.jpg

Het bestuur, tevens de redactie van de Historische Reeks Land van Heusden en Altena, bestaat uit onderstaande personen.

B. (Bas) van Andel, Babyloniënbroek (bestuurslid)
Bas is al geruime tijd bezig met de geschiedenis van het landschap en het ruimtegebruik van de streek. Meer specifiek schreef hij over historische rivieren, middeleeuws waterbeheer en de Sint-Elisabethsvloed. Ook schreef hij over landbouw, voedsel, waterschappen en ruilverkaveling in de vorige eeuw. Bijzondere interesse heeft hij in oude toponiemen, zoals veld- en boerderijnamen. Ook gaf hij met anderen een uitvoerige analyse van de betekenis van de naam Altena. Bas helpt graag mensen om over een complex onderwerp een prettig leesbaar verhaal te maken.

drs. M.P. (Mariska) Heijmans-van Bruggen, Hank (voorzitter)
Mariska studeerde Geschiedenis aan de Universiteit Utrecht en behaalde de Master Archiefwetenschap aan de Universiteit van Amsterdam. Ze werkte bij het Nederlands Instituut voor Oorlogsdocumentatie waar ze onderzoek deed naar en publiceerde over de periode 1940-1950 in het voormalig Nederlands-Indië. In 2004 keerde ze terug naar Brabant en maakte de overstap naar het archiefwezen. Eerst bij het gemeentearchief Waalwijk en sinds juli 2013 bij Streekarchief Langstraat Heusden Altena, vanaf februari 2022 als streekarchivaris. In 2015 trad ze toe tot het bestuur en de redactie van de Historische Reeks en leverde inmiddels bijdragen aan diverse delen.

J. (Jedidja) de Graaf-van Herwijnen BA, Giessen (secretaris)
Op de basisschool en middelbare school is haar liefde voor geschiedenis geboren. Als leerkracht basisschool vertelt ze graag geschiedenisverhalen. Tijdens haar studie Geschiedenis aan de Universiteit Utrecht heeft ze zich verdiept in kasteel Dussen en Slot Loevestein. Ze heeft meegewerkt aan de onderwijsbundel van de Historische Reeks, waarvoor ze twee verhalen heeft geschreven.

mr. drs. J.C. (Hans) Scherff, Giessen (penningmeester)
Hans is al zo’n tien jaar hobbymatig geïnteresseerd in de regionale historie, met name betreffende de dorpen Giessen, Rijswijk, Uitwijk, Waardhuizen en Almkerk.

J. (Jacob) Vos, Wijk en Aalburg (bestuurslid)
Jacob werkt als zelfstandig informatie analist met o.a. een specialisatie in geografische informatiesystemen. Hij doet doorlopend onderzoek naar de geschiedenis van zijn geboortedorp Wijk en Aalburg, in het bijzonder naar het oude Aalburg. Thema's waarin hij geïnteresseerd is zijn m.n. kerkgeschiedenis en historische geografie. Voor de Gereformeerde Gemeente te Aalburg werkt hij aan een herdenkingsboek vanwege de oprichting van de gemeente in 1929. Sinds 1990 heeft hij in het Land van Heusden en Altena bestuursfuncties vervuld bij de Archeologische Vereniging, de Historische Kring en de Historische Reeks.